HET PROBLEEM


31,6% van het bestelde voedsel tijdens lunchmeetings wordt verspild*
Dit draagt bij aan het wereldwijde probleem: voedselverspilling Voedselverspilling is wereldwijd goed voor:


De oplossing
CO2 uitstoot en de daarbij horende opwarming van de aarde is iets waar wij gezamenlijk maar moeilijk grip op krijgen. Het weggooien van voedsel draagt fors bij aan deze CO2 uitstoot. Eén van de grote oorzaken van voedselverspilling bij bedrijven en overheidsinstellingen zijn georganiseerde lunchmeetings: recent onderzoek toont aan dat hier alleen al 31,6% aan voedsel wordt verspild! Naast voedselverspilling zelf brengt dit overbodige kosten met zich mee.

Get Chef’s is de voedselverspillingspionier en informeert medewerkers van gemeenten en corporaties via onze slimme fair food ordening oplossing, de ‘Bestel Bewuster App’ over wat ze eten, qua product, prijs en impact. Een slim bestelsysteem gekoppeld aan bewustwording wat voedselverspilling, bijkomende kosten en co2-uitstoot/klimaatschade voorkomt.

Afbeeldingsresultaat voor logo gemeente den haag

Wij hebben, als recente winnaar van het Startup-In-Residence programma, in samenwerking met de gemeente Den Haag een slimme oplossing ontwikkeld om voedselverspilling bij georganiseerde lunchmeetings tegen te gaan; dit onder andere door het voorkomen van no-show en personalisatie.

Voedselverspilling minimaliseren bij de gemeente Den Haag is onze allereerste stap; om breder impact te kunnen maken samen met héél Nederland is ons doel om bij alle gemeenten voedselverspilling bij georganiseerde lunchmeetings te voorkomen!


Verspilling en kosten minimaliseren binnen de gemeente Den Haag is een mooie stap, maar om echt impact te maken en een goed voorbeeld te geven aan de rest van Nederland is het ons doel om bij alle gemeenten in Nederland verspilling rondom lunchmeetings te verbannen! De volgende stap is dat we meedoen aan Startup in Residence programma van de metropool regio van Amsterdam